Do góry

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Czas do szkoły Time to school Zeit zur Schule Ya es tiempo para ir a la escuela Czas do szkoły Time to school Zeit zur Schule Ya es tiempo para ir a la escuela

WYMIANY MŁODZIEŻOWE

Developed in conjunction with Joomla extensions.

PEDAGOG/PSYCHOLOG

SECCIóN BILINGüE

4 grudnia uczniowie klasy 1BP uczestniczyli w ciekawych zajęciach zorganizowanych przez Zakład Technologii Mleczarskiej oraz Zakład Podstaw Żywienia Człowieka w Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym. Spotkanie miało charakter warsztatów nt. zasad prawidłowego żywienia i laboratorium technologii mleczarskiej.

Nasi licealiści dowiedzieli się, jak należy odżywiać organizm, czego w pożywieniu unikać i jak stworzyć prawidłową dietę przy pomocy specjalnego programu komputerowego. Praktycznym zadaniem natomiast było wytworzenie lodów, po wcześniejszym ustaleniu kalorii oraz zawartości makro i mikroelementów. Podczas zajęć uczniowie zrobili też kilka rodzajów masła, poznali różnice między kefirem a jogurtem i zdegustowali najświeższą, własnoręcznie wyprodukowaną maślankę.

Przyrządzanie smakołyków z mleka było doskonałą lekcją o zastosowaniu wiedzy z dietetyki w życiu codziennym.

WSPÓŁPRACA

SREBRNA SZKOŁA 2023

ADDVANTAGE MEMBER

ZDJĘCIA

200745116_494230238356988_2436813321850677196_n.jpg

XIV LO